Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Rock & Roll med Musiklagret

I 40 år har Musiklagret legat i Rotebro, men sen i november 2023 hittar du rock & rollens Harry och hans butik Musiklagret i Edsbergs centrum.

Det är en kall vinterdag när vi kliver in hos nyinflyttade Musiklagret i hörnet på 
Edsbergs centrum. I butiken möter ägaren Harry Virtanen oss med en glädje som snabbt smittar av sig. 

Här är alla välkomna, från femåringen till hundraåringen. Kunderna kommer ända från Uppsala och Gnesta för att ta del av Harrys kunskap om musiken och hans expertis om gitarrer.

- Harry Virtanen, ägare av Musiklagret

 

På väggarna hänger rader med gitarrer och på golvet hittar du förstärkare i olika storlekar. Hos musiklagret hittar du det mesta du behöver som nybörjare och nivån snäppet efter, och så har det alltid varit i butikens 40-åriga historia. 

Musiken en självklarhet

Musiken har alltid varit en del av Harrys historia, redan i tonåren var det självklart att han skulle arbeta med musik då han en dag klev in i musikbutiken uppe i Tornedalen och började hjälpa till att sälja gitarrer. På fritiden spelar Harry i 11 band, där han både sjunger, spelar elgitarr och bastrummor. 

Det bästa med mitt jobb är att hjälpa kunder att komma i gång med att spela gitarr, helt enkelt kundkontakten och att få serva gitarrer, berättar Harry med ett leende och fortsätter justera gitarren framför sig. 

- Harry Virtanen, ägare Musiklagret