Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Återbruk för ännu bättre hållbarhet i våra projekt

Just nu har vi flera olika projekt i gång där vi renoverar och bygger om. Det är ett hållbart sätt att jobba på när vi tar till vara på fastigheter vi har och gör om dem istället för att bygga nytt. Men vi gör även fler saker för att tänka så hållbart och miljövänligt som möjligt.

Vi går igenom fastigheterna innan byggnationen påbörjas för att se vad som finns och vad som skulle kunna göra mer nytta någon annanstans istället för att slängas. Några av sakerna som vi återbrukar är kylskåp, låscylindrar, dörrar och tegel. Genom att ge saker nytt liv så försöker vi bidra med en liten hjälp till planetens välmående. Det är en del av vårt viktiga löpande hållbarhetsarbete. 

Återbruk i våra projekt

Släggan 1 i Häggvik

I vårt ROT-projekt i Klasro har vi passat på att återbruka både tegel och lås. Det gamla teglet från en komplementsbyggnad kommer användas för att reparera fasaden. De gamla låscylindrarna kommer vi kunna använda i andra fastigheter.

Esplanaden 1 i Edsberg

På Ribbings väg 91 har vi tagit hand om de gamla kylskåpen och dörrkarmarna för att använda i ombyggnationen. Säkerhets dörrarna och troaxförråden kommer att användas i andra byggprojekt istället för att bli avfall.